Psychosomatische MASSAGE

In de praktijk ontmoet ik frequent mensen die al ‘overal’ geweest zijn en van alles hebben geprobeerd. ‘Er is lichamelijk niets aan de hand volgens de dokter’ en ‘het zit tussen je oren’ is een veel gehoorde dooddoener maar daarmee ben je nog niet geholpen en eigenlijk weer terug bij af in je zoektocht naar een betere vitaliteit. Heel vaak hebben lichamelijke klachten een psychische oorsprong zonder dat we ons daar zelf bewust van zijn, anders dan dat de klacht maar niet over gaat of steeds ergens anders terugkomt.

Dan is een psychosomatische massage een waardevolle therapeutische behandeling gebleken. Wanneer er een psychische ondergrond is voor je lichamelijke klachten en je je daar niet bewust van bent zullen we dus even moet zoeken. Waar ligt de oorsprong van het probleem? En hoe gaan we direct het lichaam ondersteunen bij zijn fysieke klachten? Bij een psychosomatische massage krijg je eerst een intake waarbij de gebeurtenissen in je leven in kaart gebracht worden. Er wordt gekeken naar een bepaald patroon in deze gebeurtenissen en daarop volgt een coaching traject die in combinatie gaat met een fysieke behandeling van de (pijn)klachten in het lichaam.

Zo leert het lichaam zich te ontspannen en je krijgt zelf inzicht in je eigen patronen, valkuilen en disciplines. Ook wordt de psychosomatische massage aangeraden als ondersteuning tijdens een EMDR-traject (traumaverwerkingstherapie) wanneer er geen vertrouwd vangnet is voor de client.

Psychosomatische massage*

€62,50,-

45 minuten

INTAKE MASSAGE*

€70,-

Eerste bezoek intake en massage
75 minuten (massage 45 min)

*Behandelingen bij Bodysoulutions worden bij een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen geheel of gedeeltelijk vergoed door veel ziektekostenverzekeringen.

MAAK AFSPRAAK