SHIATSU

DE METHODE

Shiatsu (shi = vinger, atsu = druk) is een therapie die vitaliteit bevordert, het natuurlijk zelfhelende vermogen van het lichaam stimuleert en vermoeidheid verlichten kan. Shiatsu valt onder de alternatieve manuele preventieve gezondheidszorg. De aanraking bij een Shiatsubehandeling is zorgzaam, diepgaand en warm een welkome afwisseling in de hectiek van het dagelijks leven, de stressvolle agenda, de omgang met elkaar en de manier waarop zorg vaak te weinig tijd en aandacht kan geven.

Uiteindelijk is dit allemaal niet alleen voelbaar in ons lichaam maar ook onze geest draagt deze ballast met zich mee.
De Shiatsu behandeling bestaat uit het toepassen van druk met de duimen, vingers en handpalmen op de tsubo (Japans)
Hierbij wordt door de behandelaar niet met spierkracht gewerkt maar wordt het eigen lichaamsgewicht gebruikt om druk uit te oefenen. Er wordt vooral gewerkt met de klassieke meridianen die men ook acupunctuur gebruikt.

De tsubo heeft de neiging stress en vermoeidheid op te slaan in het lichaam en druk op dit punt geeft verlichting. De tsubo´s staan in verbinding met spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, lymfevaten en endocriene klieren. Druktoepassing op deze punten stimuleert niet alleen de huid en verlicht spierstijfheid, maar reguleert eveneens het zenuwstelsel, bevordert de spijsvertering en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam.

Shiatsu: blaasmeridiaan, hoofd, schouder, nek:*

€62,50,-

30 minuten

SHIATSU INTAKE*

€70,-

Eerste bezoek intake en shiatsu
75 minuten (shiatsu 45 min.)

Combinatie Shiatsu en ontspanningsmassage:*

€70,-

60 minuten

*Behandelingen bij Bodysoulutions worden bij een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen geheel of gedeeltelijk vergoed door veel ziektekostenverzekeringen.

Saskia heeft mij geholpen met EMDR. Ik had er niet zoveel vertrouwen in dat dat zou gaan helpen, ik had al zoveel geprobeerd maar het is heel bijzonder hoe ver ik nu ben gekomen dankzij deze therapievorm.

Saskia verstaat haar vak, is oprecht geinteresseerd in haar client en kijkt goed naar wat je nodig hebt. Ze weet heel veel en heeft mijn leven veranderd. Dank je wel Sas!

Annemaike 
Annemaike

Saskia is mijn held! Na jaren met rugpijn te hebben rondgelopen kwam ik via via bij haar terecht.

Haar open manier van benaderen vind ik erg prettig, ze luistert echt naar wat je zegt en ontdekte bij mij wel meer dan alleen mijn rugklachten. Met coaching en massage houdt ze mij op de been. Ze neemt de tijd om naar mijn verhalen te luisteren en dat is een fijn gevoel. Ik voel me ontspannen bij haar en kijk altijd weer uit naar de afspraak.

Rianna 
Rianna

Saskia ondersteund mij met reiki en massage ik heb altijd erg veel onrust in mijn lijf en hoofd door ADHD. Ik vind het heel moeilijk om zelf die rust te vinden. Saskia is een lieve, zorgzame en betrokken vrouw die veel moeite doet om je zo goed mogelijk te helpen. Ze is grappig en luistert goed naar wat je zegt, en vooral naar wat je niet zegt 😊

Ik voel me erg goed door haar behandelingen ik raad haar daarom graag aan.

Ruben 
Ruben

Ik kwam na aanraden van een vriendin bij Saskia met mijn aanhoudende hoofdpijn klachten, de dokter zei dat het waarschijnlijk stress was en ik moest mijn spieren meer laten ontspannen. Al in ons eerste gesprek kwam zij bij de kern van mijn verborgen probleem. Mijn verdriet en trauma had ik diep weggestopt en ik ben gewoon doorgegaan met mijn leven. Saskia heeft mij heel veel uitleg gegeven wat er met je gebeurd na een traumatische gebeurtenis en ik herkende bijna alles.

Middels EMDR heeft zij mij geholpen met traumaverwerking en ondersteund met massage en healing. Het is een heftige tijd geweest maar ik voel me zo verlost en ik heb weer rust in mijn hoofd en ben nu pijnvrij.  Lieve Sas, voor mij ben je een topper!

 

Ik doe zittend werk en gebruik intensief de muis. Mijn onderrug, nek, schouders en polsen zitten dan ook regelmatig vast. Om te voorkomen dat mijn klachten verergeren masseert Saskia me ongeveer eens in de drie maanden. Ze maakt precies de pijnlijke plekken los en heeft een fijn tempo. Een bijkomend voordeel is dat ik een deel van de behandeling vergoed krijg door mijn zorgverzekeraar. Daarnaast is Saskia een ontzettend lieve en warme vrouw, oprecht geïnteresseerd en erg leergierig.Ik kan het iedereen aanraden om een keer een massage bij Bodysoulutions te boeken, geef je lichaam wat het verdient!   

Hella 
Hella
MAAK AFSPRAAK