SHIATSU

DE METHODE

Shiatsu (shi = vinger, atsu = druk) is een therapie die vitaliteit bevordert, het natuurlijk zelfhelende vermogen van het lichaam stimuleert en vermoeidheid verlichten kan. Shiatsu valt onder de alternatieve manuele preventieve gezondheidszorg. De aanraking bij een Shiatsubehandeling is zorgzaam, diepgaand en warm een welkome afwisseling in de hectiek van het dagelijks leven, de stressvolle agenda, de omgang met elkaar en de manier waarop zorg vaak te weinig tijd en aandacht kan geven.

Uiteindelijk is dit allemaal niet alleen voelbaar in ons lichaam maar ook onze geest draagt deze ballast met zich mee.
De Shiatsu behandeling bestaat uit het toepassen van druk met de duimen, vingers en handpalmen op de tsubo (Japans)
Hierbij wordt door de behandelaar niet met spierkracht gewerkt maar wordt het eigen lichaamsgewicht gebruikt om druk uit te oefenen. Er wordt vooral gewerkt met de klassieke meridianen die men ook acupunctuur gebruikt.

De tsubo heeft de neiging stress en vermoeidheid op te slaan in het lichaam en druk op dit punt geeft verlichting. De tsubo´s staan in verbinding met spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, lymfevaten en endocriene klieren. Druktoepassing op deze punten stimuleert niet alleen de huid en verlicht spierstijfheid, maar reguleert eveneens het zenuwstelsel, bevordert de spijsvertering en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam.

Shiatsu: blaasmeridiaan, hoofd, schouder, nek:*

€62,50,-

30 minuten

SHIATSU INTAKE*

€70,-

Eerste bezoek intake en shiatsu
75 minuten (shiatsu 45 min.)

Combinatie Shiatsu en ontspanningsmassage:*

€70,-

60 minuten

*Behandelingen bij Bodysoulutions worden bij een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen geheel of gedeeltelijk vergoed door veel ziektekostenverzekeringen.

MAAK AFSPRAAK